Prije početka faksa

Imat ćete uvodno predavanje, nije obvezno doći, ali svi dođu jer taj dan preuzmu index, Knjižicu vještina i (možda)  ixicu, to je taman u petak tjedan prije početka nastave, tako da imate vikend da se snađete u gradu. Upoznat ćete glavne ljude faksa i naše predstavnike. Svi će vam uputiti lijepe riječi i savjete pa dođite.

Podjeljeni ste u 6 grupa po prezimenima za vježbe na većini predmeta. Jedino na seminarima ste u 5 grupa, potražite informacije na Oglasnoj Ploči na Anatomiji na 2.katu.

Svaka grupa ima svoje asistente na vježbama/seminarima. Predavanja slušate svi skupa, a mogu ih držati samo profesori i docenti.

Sve informacije što će vam biti potrebne će se nalaziti ili na mrežnim stranicama faksa ili na Oglasnim pločama. Njih ćete naći na svakoj Katedri.

U prizemlju se nalaze: lijevo od Ulaza: Fizika, oglasna ploča i tajništvo, desno od glavnog ulaza: Kemija, oglasna ploča i tajništvo, te prostorije u kojima ćete izvoditi vježbe.

Na prvom katu je velika predavaona u kojoj ćete imati sva predavanja. Također na prvom katu je Anatomija. Na drugom Biologija. Na trećem Engleski  i društveni predmeti.

Princip ocjenjivanja: kolokviji su mali ispiti tokom predmeta na kojima skupljate bodove Ukupno je 100 bodova. Treba vam 30 bodova (od 70 ) za izlazak na završni, na koji morate obvezno izići i položiti, ali to vam je ocjena maksimalna 2 koliko god da dobili. Svi završni nose 30 bod. A treba vam minimalno 40 bodova da igrate za veću ocjenu.

Svaki predmet ima 5 rokova od kojih smijete izići na 3. Rok morate prijaviti na Studomat (možete se ulogirati i kod kuće), a dva dana prije ispita možete i odjaviti ako niste spremni. NIKAD SE NE KOCKAJTE S ROKOVIMA!

Bodovanje: Proučite izvedbeni plan za svaki predmet jer na svakom drukčije. Nekad ćete pisati i po 5 kolokvij, nekad samo 1. Ocjene su na svim predmetima iste : 40-59 je 2, 60-69 je 3, 70-79 je 4, a preko 80 je 5.

Kreće nabava knjiga. Nemojte odmah navaliti na originale. Ono što vam treba original je knjiga iz anatomije koja dolazi u dva dijela : dva kompendija (priča se da dolazi nova knjiga) i trebat će vam od profesorice Bobinac Opća Anatomija (jer ima dosta slika koje ćete lakše shvatit ako su u boji ), a to sve možete nabaviti u skriptarnici na faksu. Ali ima i po gradu za kupiti. Nešto pričaju da će mijenjati možda vama tu knjigu jer se više ne tiska pa svakako pričekajte, ne kupujte ništa unaprijed. Drugo ćete sve fotokopirati!

Čovjek koji radi u skriptarnici FOSS se zove Samir Softić zvan Softa. Zato će vam studenti reći ”Pa kupi u Softe ” i onda vam izrugivati jer vi se ne znate snaći. To je tradicija. On će vam uvijek pomoći i savjetovati vas u vezi svega. Kod njega ćete nabavljati sve što se da nabaviti. Skriptarnica se nalazi u prostorijama FOSS-a.

Dobro proučite izvedbene planove iz svih predmeta, isprintajte ga i imajte uvijek sa sobom (naći ćete ih na stranicama faksa, nitko vam to neće dati ). Nekad se zna dogoditi, apleliram na uvod u medicinu i psihološku medicinu da vam bude raspored jednoličan i onda počnu svako dva tjedna dupla predavanja i studenti ne dođu jer misle ah to nije danas, danas nema ništa i izgubite bodove.