IOSS – Informatički odbor svih studenata

Bez IOSS-a, tj. njegovog tada jedinog člana ove stranice ne bi ni ugledale svjetlo dana. Ali eto, uz puno truda našeg junaka, stranice se kao Feniks izdižu iz pepela i kreću u nove pobjede.

Znači IOSS (Informatički odbor svih studenata) osnovan je tko zna kad, ali bar znamo gdje. Oduvijek je bilo entuzijasta koji su se bavili kompovima u prostorijama FOSS-a, a u novije vrijeme bave se i ovim stranicama.

Ivan Miletić se priključuje IOSS-u početkom ak. god. 2007/2008. kad su on i kolega Lerga žarili i palili. On nakon nekoliko mjeseci odustaje od IOSS-a i Mile ostaje kao jedini čovjek koji se brine za kompjutere i njihovo zdravlje, parazite, viruse, crve…

Što se tiče aktivnosti, bavim(o) se održavanjem kompjutera u FOSS-u. Zadnji veliki radovi bili su na jesen 2007. kada su sređeni novi kompovi koji i dan-danas rade ko sat (ili bi barem trebali).

Ali tu postoji jedan mali problem: na IOSS je u prvim danima bačena kletva da nikad neće imati više od jednog člana. Već par godina pokušava se poništiti tu kletvu, mora se skoknuti do Himalaje po neke endemske šišmiše za paprikaš kojim će se obaviti ritual, ali nikako se ne stiže od faksa. Ako se netko želi pridružiti ovoj epskoj borbi dobra i zla, neka se slobodno javi.

Sadašnjoj stranici temelje udario Ivan Miletić.
Nakon gotovo 5 godina bez ijednog člana IOSS-a, epsku borbu dobra i zla preuzima Eduard Oštarijaš.