FOSS alumni

Ideja za okupljanjem svih onih koji su bili tijekom svojih studentskih dana aktivni u FOSS-u saživjela je prošle godine u vrijeme Dana fakulteta. Zamišljeno je da pokušamo okupiti one koji su od osnutka FOSS-a bili njegovi predsjednici, potom sve glavne urednike “Speculuma”, a uz to i one koji su u FOSS-u djelovali aktivno kroz neku od tzv. komisija (sport, kultura i druge).

Osnivanje FOSS alumni prošle je godine nepredviđeno organizirano u improviziranim uvjetima u prostorijama FOSS-a, iako je bilo zakazano u velikoj predavaonici fakulteta, a sve zbog snijega, koji je baš toga dana gotovo u potpunosti paralizirao Rijeku. Ipak, dio uzvanika niti to nije omelo te smo se okupili u smanjenom broju od četrdesetak članova svih generacija i pokrenuli FOSS alumni. Bila je to prilika da ljudi koji su u davnim godinama bili dio FOSS-a vide kako studentski prostori izgledaju danas te da izmijenimo razmišljanja o tome na koji bismo način mogli ovu priču graditi dalje.

Iako je napravljen prvi popis svih predsjednika i glavnih urednika “Speculuma” te svih onih koje uz FOSS veže jedan dio uspomena na studentske dane, baza koju smo sastavili, a koja datira od začetaka FOSS-a u šezdesetim godinama nije još uvijek dovršena, jer neki podaci naprosto nedostaju, pa očekujemo da to ovih dana uz pomoć svih koji su bili dio FOSS-a učinimo.

Ove godine FOSS alumni okupljanje bilo je u petak, 29. prosinca 2013. u okviru Dana Medicinskog fakulteta i vjerujemo da ćemo uspjeti okupiti i sve koji prošle godine unatoč htijenju nisu mogli doći. Bit će to prilika da se prisjetimo priče o FOSS-u kroz sjećanja pripadnika različitih generacija te se dogovorimo što ćemo učiniti da FOSS alumni od ove godine u potpunosti saživi.