Karneval 2012

Poštovane kolegice i kolege,

počinju prijave za sudjelovanje na Riječkom karnevalu koji će se održati 19.02.2012. godine. Već treću godinu na karnevalu sudjeluje i skupina Medicinskog fakulteta, a ovogodišnja maska nosi naziv ”Gdje je Batman?!”. Maska predstavlja Batmanovog pomoćnika Robina uz poruku da su nas u današnje vrijeme i superheroji napustili i iznevjerili. Kostim se sastoji od crvene majice, crvenih bokserica, zelenih tajica, zelenih rukavica, žutog pojasa, crnog poveza za oči te crno-žutog plašta.

Uveli smo i neke promjene s kojima bi vas htjeli potaknuti da se aktivnije uključite u rad Karnevalske skupine i tako uistinu uživate u druženju i izradi maske. Stoga smo odlučili definirati dvije kategorije prijava. U prvoj kategoriji cijena prijave je 150kn i pritom se obvezujete da ćete aktivnije sudjelovati u radu Karnevalske skupine. Pod ”aktivnijim sudjelovanjem” podrazumijeva se da ćete sudjelovati na radionici koju će osmisliti Organizacijski odbor. Radionica će biti kratka (30min do 1h) i na njoj ćete imati priliku raditi na završnoj izradi maske (lijepljenje trakica, rezanje tkanine, ukrašavanje pojedinih dijelova maske, završni radovi na alegorijskim kolima itd.). Svatko će moći izabrati što želi raditi, a uz muziku i cugu, ugodno druženje je zagarantirano. Također, uvijek nam dobro dođu spretne ženske ruke koje će šminkati kolege na sam dan karnevala te će djevojke i na taj način moći sudjelovati u radu skupine. U drugoj kategoriji cijena prijave je 200kn i ne podrazumijeva nikakvo sudjelovanje u radu karnevalske skupine. U cijenu je uključen kostim, rekviziti, boje za šminkanje i cuga (za jutarnje okupljanje na dan karnevala).

Prijaviti se mogu i osobe koje nisu studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci pa slobodno pozovite svoje prijatelje, djevojke, dečke… Prilikom odabira veličine uzmite u obzir da se karneval održava u hladnijem dijelu godine i da ćete, vrlo vjerovatno, ispod kostima imati nekoliko slojeva odjeće. Stoga vam savjetujemo da, ukoliko ste neodlučni, odaberete veću veličinu majice i gaćica kako bi bili sigurni da će vam kostim biti dovoljno velik.

Svi koji su barem jedanput sudjelovali na Riječkom karnevalu znaju da je to doživljaj koji je uistinu poseban. Zato, ukoliko želite na jedan dan zaboraviti sve probleme, osjetiti gomilu pozitivne energije te sudjelovati na najvećem i najzabavnijem događaju u regiji, prijavite se i postanite dio najotkačenije i jedne od najvećih karnevalskih skupina na Karnevalu!