Donirajmo plišane igračke koje smo prerasli!

Dragi studenti i djelatnici Medicinskog fakulteta u Rijeci,

Pozivamo vas da se uključite u projekt Teddy bear hospital donacijom plišanih igračaka.

Teddy bear hospital (TBH, Bolnica za medvjediće) je projekt u kojem studenti Medicinskog fakulteta tijekom akademske godine odlaze u dječje vrtiće gdje se kroz igru doktora za medvjediće sa vrtićkom djecom djeluje na smanjenje straha od doktora i bijelih kuta kod djece. Djeca obično već cijeli tjedan s odgojiteljicama u vrtiću pričaju o svojim iskustvima i idejama o doktorima, da bi na dan akcije donijela svoje omiljene plišance u vrtić, koji su naglo oboljeli od neke bolesti ili stradali na igralištu, te moraju ići kod doktora. Prolaze kroz čekaonicu, ambulantu, koji put i improvizirani rengen i CT, te na kraju ljekarnu. Koji put djeca zaborave svoje plišance, stoga nam je važno da imamo neke za posudbu.

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna mozga u Rijeci u subotu, 8. ožujka 2014., u Tower centru Rijeka održat će se TBH otvoren za javnost, prilikom kojeg će djeca u čekaonici crtati svoj doživljaj mozga. Za tu nam prigodu osobito trebaju rezervni plišanci.

Prikupljanje će se održati u petak, 7. ožujka 2014., od 8 do 16h, u FOSSu. Vaše stare igračke možete ostaviti u za to namijenjenoj kutiji.

Unaprijed se zahvaljujemo na donacijama!

TBH tim

tbh_ct

Postano u Novosti