Movember na Medicinskom fakultetu

Još nekoliko dana pa stiže… Movember!

Jeste li čuli za to? Riječ je o spoju riječi moustache i november (studeni). Čemu ta neobična kovanica?

Pa zato jer u studenom muškarci diljem svijeta puštaju brkove kako bi upozorili na važnost borbe protiv raka prostate, testisa i duševnih bolesti (i drugih bolesti vezanih primarno uz mušku populaciju). Cilj akcije, koja je krenula iz Australije, a danas broji preko 1,9 milijuna sudionika, je osigurati rano prepoznavanje, dijagnostiku, učinkovito liječenje, i u konačnici smanjenje broja sprječivih smrti muške populacije!

Osim toga, u ovom je mjesecu konačno općeprihvaćeno nositi brkove. A koji je bolji simbol muškosti od brkova? (nemojte odgovoriti na ovo pitanje)

U svijetu se ovaj mjesec, osim puštanjem brkova, obilježava humanitarnim maratonima, partyjima, snimanjem filmovima (od kojih najbolji dobiva Moscar), te odabirom Međunarodnog muškarca Movembera. Riječ je o nositelju najboljih brkova između najboljih brkatih muškaraca svih država sudionica, koji se odabiru na Gala Parté zabavi na kraju Movembera. Taj će muškarac biti međunarodno lice Movembera za narednu godinu. Prihodi sakupljeni diljem svijeta tijekom akcije idu zakladi Movember koja podupire istraživanja na području navedenih muških bolesti.

Stoga, pripremite svoje lice, jer  FOSS i Sveučilište u Rijeci ove godine održavaju prvi službeni riječki Movember! Očekuju vas zabave, predavanja, sci-caffei, filmske večeri, prezentacije sportova i mnoga druga događanja kruna kojih će biti odabir 12 najboljih brkova Sveučilišta u Rijeci (koji će osvojiti posebne nagrade iznenađenja).

Prihvaćate li izazov?

Posjetite stranicu Movember-a i registrirajte se kao sudionik – Mo Bro (za žene – Mo Sista)! Osobitu pažnju posvetite pravilima movembarskog puštanja brkova te priznate oblike brkova za Movember.

Za više informacija, pratite foss.hr!

PS: pročula se glasina da će djevojke, ukoliko se mi muškarci iskažemo u puštanju brkova za Movember, organizirati Branuary, tjedan u kojem neće nositi grudnjake podržavajući borbu protiv raka dojke. Podržimo naše Mo Sistas!

 

 

mo 1 mo 2 mo 3 mo 4 mo 5

 

 

(D.K. / ZOSS )

Postano u Novosti