ZOSS Journal Club

Dragi kolege,

ZOSS MedRi pokreće projekt pod nazivom Journal Club.

Riječ je o klubu kojeg čini grupa pojedinaca koji se redovito sastaju kako bi kritički evaluirali recentne članke iz znanstvene literature. Nama, studentima, ovakvi sastanci bi koristili kako bi dobili uvid u to kako se piše znanstveni članak, koje se metode koriste u znanstveno-istraživačkom radu, koje su česte pogreške u navedenim člancima te kako bi se bolje upoznali sa raznim područjima biomedicinskih znanosti.

Kako bi izgledao jedan takav sastanak?
Svi članovi JC-a bi dobili članak koji će se analizirati na e-mail tjedan dana prije sastanka. Članci se tiču velikih napredaka u biomedicinskim znanostima i otkrića koji su od interesa za buduće liječnike i ostale zdravstvene djelatnike. Na sastanak je pozvan i stručnjak iz navedenog područja, npr. asistent ili profesor iz imunologije, ukoliko je navedeni članak o imunologiji. On bi nam ukratko objasnio stručnu pozadinu članka, njegovu važnost, te dalje moderirao raspravu. Od sudionika kluba se očekuje da su pročitali članak i da su spremni razgovarati o njemu. Iako su na sastanku prisutni naši predavači, ozračje je ležerno, i nimalo nalik ispitivanju ili seminaru.

Ovim vas putem pozivamo da se prijavite ukoliko želite biti član ovog pionirskog studentskog Journal Cluba.

Svoju prijavu možete poslati e-mailom na adresu zoss@foss.hr, a prijava treba sadržavati Vaše ime i prezme, studij i godinu studija, e-mail adresu i broj mobitela. Također, napišite nam kakve vas teme i područja interesiraju.

Lijepi pozdrav,

D.K. i G.D. / ZOSS

Postano u Novosti