MedRi znanstveni piknik 2012. [galerija & izvještaj]

7. prosinca na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održan je prvi MedRi Znanstveni Piknik – interni simpozij studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci. Sudionici simpozija bili su studenti medicinskog fakulteta, koji su predstavili svoje radove – devet radova u obliku powerpoint prezentacija, te šest radova u obliku poster prezentacija. Teme radova uključivale su povijest medicine, psihijatriju, krvožilni i mokraćni sustav, te mikrobiologiju. Znanstveni odbor, kojeg su sačinjavali prof. Maja Abram, prof. Natalia Kučić, prof. Amir Muzur, doc. Sanjin Rački, te Igor Salopek, je bio zadužen za ocjenjivanje kvalitete radova, te su najbolji radovi bili i prigodno nagrađeni – nagradu za najbolju poster prezentaciju dobila je Goranka Crnković, sa radom Mikrobiološka ispravnost prirodne izvorske vode na području Gorskog Kotara, dok su nagradu za najbolju powerpoint prezentaciju dobile Tanja Celevska i Katarina Šalamon, sa radom Određivanje volumnog statusa izračunavanjem indeksa volumena lijevog atrija i metodom multifrekvencijske bioimpendacijske spektroskopije u bolesnika na redovitoj hemodijalizi.

Među gostima Simpozija našli su se prof. Čedomila Milin, prof. Tomislav Rukavina, prof. Gordana Župan, prof. Ivica Pavić, te naravno, studenti našeg fakulteta. Između izlaganja vodile su se, ponekad žive, rasprave i ispitivanja o radovima, a sve je bilo popraćeno prigodnim domjenkom, jer ipak se radilo o pikniku! 🙂 Sam simpozij bio je i medijski popraćen, reportažom studentskog radia Sova.

Organizaciju ovog piknika potpomogli su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u rijeci, Katedra za Društvene i humanističke znanosti u medicini, prof. Maja Abram i prof. Natalia Kučić.

Dojmovi profesora i sudionika su veoma pozitivni i sam Simpozij primio je mnogo pohvala sa svih strana – nešto što sigurno garantira novi, još bolji, Piknik iduće akademske godine! 🙂

Oznaka: , | Postano u Galerije, Novosti