Humanijada 2012 [galerija & izvještaj]

Ovogodišnja Humanijada u svome 20. izdanju održana je u Sv. Martinu na Muri 9.-13. 5. Radi određenih problema u Sv. Martin smo se uputili s 27 sudionika, što čini nešto više od 50% našeg uobičajenog broja sudionika Humanijade. Radi manjka ljudi nismo sudjelovali u svim sportovima kao inače, ove godine nismo imali mušku košarkašku, mušku rukometnu, žensku odbojkašku ekipu te tenisačicu.

Sveukupni broj sportaša svih fakulteta je brojao 323 što je ovu humaniju učinilo najbrojnijom do sada. Uz naš fakultet prisustvovali su Medicina Zagreb (organizator), Medicina Osijek, Medicina Split, Medicina Sarajevo, Stomatologija Zagreb, Veterina Zagreb, Stomatologija Sarajevo, Farmacija Zagreb, Farmacija Sarajevo, Medicina Mostar, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Zagreb te po prvi puta je sudjelovao i Fakultet zdravstvenih studija iz Sarajeva.

Srijeda

Polazak sa faxa u 2 sata. U popodnevnim satima svi smo sretno, neki manje spretno (pogledat ćemo kartu prije puta malo bolje drugi put :D), stigli na odredište, smjestili se te navečer imali službeno otvorenje Humanijade.

Četvrtak – Subota

Sportska natjecanja svih dana od 9 ujutro do 9 sati (i duže s obzirom na sitna kašnjenja) navečer paralelno na 2 vanjska terena (1 košarkaški te 1 malonogometni), u dvorani te natjecanja u odbojci na pijesku, tenisu i stolnom tenisu.

Subotu smo završili s podjelom odličja i završnom feštom.

Nedjelja

Buđenje, spremanje i polazak natrag za Rijeku.

Sudjelovali su:

 1. Zaverski Miren
 2. Dejan Peroša
 3. Damijan Šimičić
 4. Marko Grgurić
 5. Aleksandar Vidović
 6. Marko Todorović
 7. Dejan Štrbac
 8. Mario Jakobović
 9. Marko Škoda
 10. Ivan Fugošić
 11. Igor Vukadinović
 12. Ivan Jasprica
 13. Marko Kuljanac
 14. Slaven Miljak
 15. Danijel Knežević
 16.  Tanja Mateševac
 17.  Ivona Grgić
 18.  Anja Wolfand
 19. Ana Marija Pavletić
 20. Ana Vretenar
 21. Valentina Vrbanac
 22. Maja Grce
 23. Natalija Jug
 24. Lucija Brkljača
 25. Mario Krmpotić
 26. Robert Delaš
 27.  Haris Šabić
 28. Lea Lazarević

Sve ekipe koje smo poveli na Humanijadu su i osvojile neku medalju te smo unatoč malom broju sudionika uspijeli doći do ukupnog 2. mjesta u poretku fakulteta.

 • Muški nogomet: 1. mjesto
 • Ženski nogomet: 3. mjesto
 • Muška odbojka: 1. mjesto
 • Ženski rukomet: 3. mjesto
 • Ženska košarka: 2. mjesto
 • Muški tenis: 1. mjesto
 • Ženski stolni tenis: 1. mjesto
 • Odbojka na pijesku: 1. i 3. mjesto

Uz gore navedena odličja, imamo i najbolju sportašicu Humanijade.

Još par detalja, nismo 100% sigurni, ali moguće je da je ovo prvi puta u povijesti Humanijade da je jedan fakultet uspio obraniti zlato u muškom nogometu. Uz to dečki su pokupili pohvale sa svih strana za kvalitetu igre kojom su apsolutno nadigrali konkurenciju te su bili predloženi za nagradu za „Fair play“ radi poteza u finalu protiv Medicine Sarajevo. Svaka čast!!!

Ne mogu ništa napisati o ovoj Humanijadi, a da ne spomenem naše cure, kojih je išlo samo 9 i sve su igrale sve sportove. Svaka čast!!!

Veliko hvala profesoru Morettiu koji nam je pomogao da organiziramo sve ovo i stalno bio s nama na terenu i pored njega.

Moram se u svoje ime i svih ostalih voditelja zahvaliti svima za iznimno korektno ponašanje unutar i van terena. Također, rezultatom smo iznimno zadovoljni s obzirom da nismo bili u punom sastavu.

Na posljednjem sastanku odlućeno je da će sljedeća Humanijada po prvi puta biti u Bosni u organizaciji Sarajlija i siguran sam da ju već sada svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Hvala sponzorima koji su omogućili da sudjelujemo na ovom projektu:

 • Medicinski fakultet u Rijeci
 • Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci
 • MARK MEDICAL D.O.O.
 • ORTO-NOVA D.O.O.
 • Lohman & Rauscher
 • Studentski centar Rijeka

Za kraj, nakon dugih 7 godina koje smo proveli na ukupnom 1. mjestu, moram reći, NAPOKON DRUGI!!!

Danijel KneževićOznaka: | Postano u Galerije, Novosti