Studentski dan 2011 [izvještaj]

Evo, kolega Brletić je po uspješnom završetku Studentskog Dana2 složio jedan izvještaj posebno za naše stranice :). On je jedan od glavnih organizatora i čovjek se stvarno naradio kao životinja, al ajde bar mu ove godine nisu pukle traperice 😀

Drugu godinu za redom u organizaciji Studentskog zbora Sveučilista u Rijeci 3. i 4. lipnja održan je drugi po redu Studentski dan. 3.lipnja na Filozofskom fakultetu na kampusu održano je predavanje na temu Globalni izazovi u 21.stoljeću, a predavač je bio dr. Hongjoo Hahm, voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj. Nakon toga program se preselio na Korzo gdje su pocela sportska natjecanja u nogometu gdje se natjecalo 16 nogometnih ekipa. Svečano otvaranje sa ceremonijom predaje ključeva grada Rijeke studentima takodjer je odrzano 3.lipnja u popodnevnim satima uz revijalnu utakmicu u malom nogometu izmedu Grada Rijekei i Sveučilista u Rijeci gdje je ekipa Sveučilista pobijedila 10:7.

4.lipnja na Korzu je nastavljeno natjecanje u nogometu i graničaru. Prezentiralo se 20-ak studentskih udruga i organizacija koje djeluju pri Sveučilistu. Također je na Korzu održan nastup Capoeire, Crossfit-a, Parcour-freestyle. Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske održao se Job fair-sajam poslova gdje su studenti mogli pronaci informacije i potencijalne poslodavce nakon završetka studija. Pod šatorom Job faira održana je i izložba studentskih radova studenata s Akademije primjenjenih umjetnosti.Veliko finale Studentskog dana bio je koncert na Gatu Karoline Riječke gdje su nastupili studentski bend The Scopes, Mandrili, Urban&4, Dubioza kolektiv i Kiril Dzajkovski. Na koncertu se okupilo približno 15000 ljudi.

Studentski dan je projekt koji je pokazao da studenti svojim aktivizmom uveliko mogu podići standard i kvalitetu studiranja u Rijeci i ovim putem u ime organizatora Studentskog zbora Sveučilista u Rijeci zahvaljujem pokroviteljstvu Grada, ŽupanijeiI Zagrebačke pivovare.

Vidimo se iduce godine na Studentskom danu.

Pozdrav, Danijel Brletić

* fotke preuzete sa www.mojarijeka.hr

Postano u Novosti