Hrvatsko znanstveno društvo za povijest zdravstvene kulture

Drage kolegice i dragi kolege,

za “zagrijavanje” pred početak nove akademske godine, Hrvatsko znanstveno društvo za povijest zdravstvene kulture poziva zaljubljenike u medicinsku humanistiku i sve vas koji medicinu shvaćate šire od “par molekula i Na/K pumpe” da nam se pridružite na nekoj od sljedećih aktivnosti:

1. U srijedu, 21. rujna 2011. organiziramo posjet Državnom arhivu u Pazinu. Uz upoznavanje s radom Arhiva i druženje s domaćinima te predavanje prof. dr. Ante Škrobonje (Medicinski elementi u sakralnoj umjetnosti Istre), biti će vremena i za kratku šetnju i guštanje u Pazinu… Polazak je u 16,00 sati s riječkog Željezničkog kolodvora, a prijaviti se možete najkasnije do utorka ujutro!

2. U studenom će na Medicinskom fakultetu biti održan tradicionalni znanstveni skup “Rijeka i Riječani u medicinskoj povjesnici”. U prilogu vam šaljemo dodatne informacije, a svi koji želite obraditi neku vama zanimljivu temu iz povijesti medicine i pritom skupiti dodatne bodove za specijalizaciju, prijavite se putem službenog e-maila Društva.

3. Studente pozivamo i na simpozij “Povijest revolucija” koji će se održati u listopadu na Filozofskom fakultetu. Tema je “Razvoj medicine u doba Francuske revolucije” pa nam se javite ukoliko imate ideju o poveznicama medicine, povijesti i Francuske revolucije (a kažu i da je giljotina iz tog doba! 🙂 ).

4. U prilogu vam također šaljemo i letak s promotivnom ponudom knjige “Povijest medicine za praktičare”. Osim što je ispitna literatura brucošima, knjiga je vremenom postala vrlo lijepi poklon svima koje na ovaj ili onaj način “dotiče” medicina…

Ukoliko ste zainteresirani za neku od navedenih aktivnosti, slobodno nam se obratite putem službenog e-maila na pov.medri@gmail.com ili tajniku Društva na igor.salopek@gmail.com. Ujedno pozivamo i sve studente koji sviraju neki od glazbenih instrumenata da se pridruže Studentskoj skupini “Asklepiju i Orfeju u čast” koja djeluje u sklopu Društva i uživaju svirajući na brojnim gostovanjima tijekom godine (kontakt: tin.nadarevic@gmail.com).

Vidimo se i lijepi pozdrav svima!

Hrvatsko znanstveno društvo
za povijest zdravstvene kulture

Braće Branchetta 20
HR-51000 Rijeka
pov.medri@gmail.com

Prilozi:

  1. Prva obavijest Ri 2011
  2. Povijest medicine za praktičare
Postano u Novosti